Udhëtimet me avion, më të sigurta për 2017

Viti 2017 ishte viti më i sigurtë përsa i përket udhëtimit me avion. Asnjë avion me pasagjerë nuk u rrëzua në 2017. Janë regjistruar disa vdekje të cilë ndodhën nga rënia e avionëve më ngarkesa por jo me pasagjerë. Tremujori i fundit ka sjellë teknologji të re, aeroplanë dhe motorë të rinj në treg. Dhe ndryshimet në trajnimin pilot dhe rregulloret globale kanë dhënë rezultate në uljen e ndjeshme të aksidenteve të avionëve. Gati 3.7 miliardë njerëz fluturuan në vitin 2016, sipas Organizatës Ndërkombëtare të Aviacionit Civil, më shumë se trefishi i numrit që fluturonte 25 vjet më parë.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet