Çfarë nuk duhet të bëni kur jeni të sëmurë me gripin?

Periudha e dimrit ëshë momenti kur më së shumti shfaqen semunfet si gripi apo viroza të tjera. Fillimisht ashtu siç thonë edhe mjekët, duhet të parandaloni se sa të kuroni, por nëse është vonë dhe tashmë gripi ju ka zënë kini parasysh dia këshilla të tjera që duhet ti zbatoni gjatë kohës që jeni të sëmurë.

Mos pini ilaçe kundra kollës. Gripi mund të shkaktojë një kollë të keqe, por ilaçet kundra saj më shumë do t’ju dëmtojnë se sa shërojnë.

Mos merrni antibiotikë. Një virus shkakton gripin. Vetëm ilaçet antivirale trajtojnë viruset. Antibiotikët trajtojnë infeksione bakteriale.

Ethet, dhimbje koke të dridhura. Patjetër që e ndjeni të pushoni. Po kjo nuk është zgjedhja e duhur. Pushoni për pak kohë.

Nëse jëni nën 18 vjeç mos konsumoni apirinë. Kjo mund të shkaktojë komplikime serioze.

Kurrësesi mos përdorni alkool.

Mos bëni dush të tohtë. Kur përpiqen të zvogëlojnë ethet e tyre disa njerëz marrin dushe të ftohta ose një banjë akulli. Por kjo ka efektin e kundërt. Ethet shtohen.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet