70 mijë të prekur nga diabeti në Shqipëri, mes tyre shumë fëmijë

Në ditën ndërkombëtare të diabetit ministria e shëndetësisë dhe instituti i shëndetit publik ka publikuar të dhënat për numrin e të prekurve nga kjo sëmundje. Nga ky raport tregohet se për cdo vit ka një rrije të personave që diagnostikohen. Numri total tregon se rreth 70 mijë individë vuajnë nga diabeti por një në dy persona nuk e dinë që janë të prekur. Një risi tregon që diabeti ka filluar të shafaqet edhe në moshat e vogla, tek fëmijët. Shkak kryesor mendohet të jetë kequshqyerja. Cdo vit rreth 5 mijë individë diagnostikohen nga diabeti, ndër to 1% fëmijë.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet