Deputetët zviceranë krijojnë grup parlamentar për mbrojtjen e bletëve

Një mëngjes mjalti në Pallatin Federal shënoi lindjen e një grupi parlamentar për mbrojtjen e bletëve dhe insekteve të tjera polenizuese. Një mënyrë për organizatën e bletarëve Apisuisse për të forcuar kontaktet me Parlamentin.

Grupi udhëhiqet nga këshilltarët kombëtarë Bernhard Guhl dhe Mathias Reynard dhe në mesin e 60 anëtarëve janë edhe Marina Carobbio, Marco Church, Fabio Regazzi dhe Marco Romano.

Apisuisse bën thirrje për promovimin e biodiversitetit dhe zbatimin e masave efektive për të reduktuar menjëherë përdorimin e pesticideve, të cilat janë një rrezik i madh për polinatorët. /thealbanian.co.uk/

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet