Dita e Tokës, manifestimi më i madh në botë për mjedisin

Sot më 22 prill festohet “Earth Day”, Dita Botërore e Tokës e përcaktuar nga Kombet e Bashkuara për të tërhequr vëmendjen mbi mbrojtjen e planetit.

Në linjën e interesit që ka përfshirë të rinjtë për shkak të thirrjeve të Greta Thunberg, Dita Botërore e Tokës merr një kuptim edhe më të fuqishëm, në prag të 50 vjetorit të shpalljes së saj.

Kjo ditë konfirmohet sot si manifestimi ambientalist më i madh në bëtë, me 193 vende të dhe 22 000 organizata të përfshira, për një total prej një miliard qytetarësh.

Tema e këtij viti janë speciet e kërcënuara për t’u zhdukur dhe në këtë linjë janë të shumta iniciativat e organizuara nga vendet promovues. /Ata/

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet