Ilaçet natyrore për të dezinfektuar dhe trajtuar plagët dhe prerjet

Të gjithëve na ka ndodhur që jemi prerë duke shkaktuar plagë në trup. Ilacet farmaceutike janë të shumta ama mjetet natyrore janë më të dobishme. Ne ju ndihmojmë me disa mënyra me anë të ilaceve natyrore për trajimin e plagëve.

1) Patate

A mund të kurohen plagët dhe të dezinfektohen? Patatet kanë një lloj tërheqjeje gravitacionale që eliminon infeksionet nga ndonjë lloj lëndimi. Mbani për rreth 4 orë patate në plagën tuaj. Kështu nuk do të ketë mundësi infeksioni.

2) Hudhër

Hudhra ndihmon në dezinfektimin dhe trajtimin e plagëve. Por bëni kujdes, mos e mbani hudhrën më shumë se 25 min pasi jus jell dëmë në lëkurë.

3) Kamomil

I njohur për vetitë e tij të mrekullueshme relaksuese, kamomili është një nga bimët më të vjetra medicinale të zbuluara që në lashtësi për njerëzit. Lulet e thara përmbajnë moltiterpenoidet dhe flavonoidet, gjë që e bën atë një ilaç bimor efektiv.

4) Mjaltë

Mjalti është një mënyrë e shkëlqyer për të përshpejtuar shërimin e plagëve. Sipas disa rezultateve, mjalti në fakt është më efektiv se antibiotikët! Në testet laboratorike, është parë se mjalti është në gjendje të vrasë shumicën e qelizave bakteriale dhe mund të parandalojë infeksionet që mund të ndodhin. Por sigurohuni që të përdorni mjaltin e papërpunuar për të trajtuar plagën. Kur mjalti shtohet në gjak dhe hyn në indet e plagës, peroksidi i hidrogjenit prodhohet nga një reaksion

5) Aloe Vera

Aplikimi i Aloe Veres çdo dy orë në plagë është mjaft efektive.

6) Vaj kokosit

Vaj kokosit,në një million gjëra që mund të jetë i efektshëm, mund të trajtojë gjithashtu plagët në mënyrë efektive dhe të dezinfektojnë ato!

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet