Kur fëmijët duhet të fillojnë të hanë çokollatë?

Për t’i prezantuar çokollatën fëmijëve është mirë të pritet deri pas vitit të 2-të të jetës, moment kur aparati tretës i fëmijës të jetë zhvilluar mjaftueshëm dhe të mundësojë tretjen e çokollatës pa problem. Ekspertët rekomandojnë përdorimin e qumështit me çokollatë, që mendohet se është mënyra më e mirë për konsumimin e çokollatës nga fëmijët e vegjël. Kjo për arsye se 250 ml qumësht me çokollatë përmban vetëm 5mg kafeinë, ndërsa çokollata e zezë e zakonshme, ne të njëjtën masë përmban 160 mg kafeinë. Nga konsumimi i çokollatës fëmijët kanë edhe përfitime shëndetësore: Mund të përmirësohet funksionimi i trurit, qarkullimi i gjakut, gjendja emocionale dhe mund të Parandalon dëmtimin e qelizave parandalohet dëmtimi i qelizave.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet