Ku shkojnë ilaçet e të sëmurëve me hemofili? Onkologjiku detyron pacientët ti blejnë ilaçet e spitalit jashtë?!

Pas akuzave të bëra nga Partia demokratike se mungonin në spitale ilaçet e të sëmurëve më hemofili, Qendra Spitalore Universitare “Nënë Tereza” (QSUT) informoi sot se natyrisht kjo nuk ishte e vertetë. Rreth 300 pacientë me hemofili u rrezikohet jeta, pasi mungojnë ilaçet që shërbejnë për mpiksjen e gjakut, kishte thënë një ditë më parë PD në një komunikatë për shtyp. Bëhet fjalë për mungesën e medikamentit “faktor” 7,8 dhe 9. “Faktori 7, 8 dhe 9. Pacientë të tjerë në Onkologjikut ankohën se vetë mjekët i kanë detyruar ti blejnë ilaçet, që janë me detyrim ti shpërndarjë spitali, nëpër farmaci.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet