Kur duhet të shkoni te një mjek për shqetësimet e zemrës?

Çrregullimet e zemrës janë të zakonshme. Por në ç’raste duhet të shqetësoheni për dhimbjet që keni në zemër? Shqetësimet e zemrës janë nga më të ndryshmet. Rrahje të shpeshta, të ngadalta, rrahje të forca që i ndjen në të gjithë trupin. Po çdo kush stresohet kur mendon se mund të ketë një problem serioz. Zemra është motorri i trupit të njeriut ndaj duhet patur kujdes në çdo shqetësim që kemi. Por ka disa raste kur doktorët e arsyetojnë se nuk është e nevojshme të shqetësohemi shumë.

Rrahjet e ngadalëta nuk duhet të jenë një shqetësim i madh për ju. Ky rast nuk përbën rrezik. Por edhe rrahjet e shpeshta nëse nuk i keni rregullisht dhe për një kohë të gjatë nuk kanë kërcënim për ju. Këto raste zakonisht shkaktohen nga alkoli, ankthi stërvitja, medikamentet apo stresi. Shqetësimet e zemrës përbëjnë rrezik kur ju ndërsa keni rrahje të çrregullta për një kohë të gjatë, njëkohësisht djersitni apo ndjeni dhembje në nofullën e poshtme. Por ajo që duhet të keni parasysh është rrethanat në të cilat jeni kur mendoni se keni shqetësime në zemër. Pasi shpesh doktorët thonë se më së shumti dhimja është në psikologjonë e pacientit se sa është në të vërtetë në zemër. Ankthi është arsyeja kryesore që e çon njeriun të mendojë se ka një problem në zemër.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet