Kur gjërat shkojnë keq, asgjë nuk është e humbur

Dhimbja është pjesë e rritjes. Jeta ta mbyll derën, atëherë kur ka ardhur koha të ecësh më tej. Kjo është diçka shumë e mirë sepse ne nuk lëvizim derisa rrethanat na detyrojnë ta bëjmë. Kur kohët janë të vështira, kujtoji vetes se asnjë dhimbje nuk vjen pa një qëllim.

Çdo gjë në jetë është e përkohëshme. Sa herë bie shi, pushon. Sa herë të mund të vritesh, shërohesh. Pas errësirës ka gjithmonë dritë. Duhet ta kujtosh këtë çdo mëngjes, sepse harro, dhe zgjedh të besosh se nata zgjat përgjithmonë. Jo, asgjë nuk zgjat përgjithmonë.

Shqetësimet dhe ankesat nuk ndryshojnë gjë. Ata që ankohen më shumë nuk ndryshojnë gjë. Është më mirë të përpiqesh të bësh diçka të madhe dhe të dështosh sesa të presësh pa bërë gjë. Nuk ka mbaruar derisa të kësh humbur; ka mbaruar kur nuk bën gjë dhe ankohesh.

Plagët janë simbol force. Mos ki turp nga plagët që ju ka lanë jeta. Plaga tregon se dhimbja ka mbaruar, ke fituar, e ke marrë mësimin, je më i fortë dhe mund të ecësh më tej. Një plagë është tattoo i një triumfi për të cilin duhet të jesh krenar.

Negativitetet e njerëzve të tjerë nuk janë problemi yt. Ji pozitiv kur negativiteti të rrethon. Buzëqesh kur të tjerët të ulin poshtë. Është rruga më e lehtë të mbash entuziazmin dhe përqëndrimin. Kur të tjerët të trajtojnë keq vazhdo të jesh vetvetja. Mos lejo askënd të të ndryshojë.

Forca e vërtetë nuk vjen nga e qara dhe ankesa por nga buzeqëshja dhe fakti që ju i tregoni vetes se preferoni të vlerësoni jetën në vend të tyre. Ka bekime që fshihen në çdo betejë që bën, por duhet të kesh vullnetin të hapësh zemrën dhe trurin për ti parë ato. Nuk mund ti sforcosh gjërat që të ndodhin. Mund vetëm të përpiqesh çmendurisht. Gjëja më e mirë që mund të bësh është të vazhdosh të përpiqesh, të duash, të jetosh, të ëndërrosh. Zgjodhu çdo mëngjes, dhe bëj më të mirën për të filluar ditën: mendo pozitivisht, ha mirë, shqetësohu më pak, puno shumë, qesh shumë dhe fli mirë.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet