Më pak depresion për gratë që lindin në dimër dhe pranverë

Shtatëzania për një grua pavarsisht lumturisë së madhe, sjell depresonion për periudhën pas lindjes. Sipas një studimi nga të dhënat mjekësore të më shumë se 20.000 gra të lindura në mes qershorit 2015 dhe gushtit 2017 në spital 817 prej tyre pra 4.1%, kishin pësuar depresion pas lindjes. Për gratë që lindin në dimër apo pranverë, ka një shanc më të ulët për stresin e post lindjes. Rreziku më i lartë është për ata gra që marrin shumë kile gjatë shtatëzanisë. Periudha e verës nxjerr në pah defektet e trupit për shkak të veshjeve, ndërsa periudha e dimrit dhe pranverës i jep kohë grave të heqin disa kile për të qenë gati në stinën e nxehtë.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet