Miliona për gjetjen e një vaksinë kundër Covid-19

E kritikuar për keqmenaxhimin e krizës në një Britani të goditur rëndë nga koronavirusi, qeveria e vendit po akordon miliona për gjetjen e një vaksinë kundër virusit Covid-19. Britania vazhdon të udhëheqë përgjigjen ndërkombëtare ndaj një vaksine dhe qeveria po mbështet shkëncëtarët në mënyrë që ta bëjë sa me shpejt që të jetë e mundur. Me këto kërkime po merret Universiteti i Oksfordit dhe Kolegji "Imperial" i Londrës. Shteti po shpenzon më shumë se 85 milionë sterlina në ndihmë të Oksfordit dhe dhe 43 milionë stërlina (49 milionë Euro) për Kolegjin "Imperial". Britania shpreson të prodhojë një vaksinë në një të ardhme të afërt.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet