Deri në 2030, 40% e globit nuk do të ketë ujë

Deri në vitin 2030, bota do të përballet me një mungesë globale të ujit prej 40%, nëse peisazhi i tanishëm mbetet i pandryshuar. Ky alarm është dhënë në Marsejë në Konferencën e 2 Ndërkombëtare të Ujit dhe Klimës, organizuar nga Këshilli Botëror i Ujit (WWC).150 delegatë në Marsejë e kanë vendosur qëllimin e përcaktimit të një udhërrëfyesi për të ardhmen dhe ngritjen e vetëdijes publike për çështjet e lidhura me ujin. Nëse nuk ndërhyhet në mbrojtjen e ujërave në rang botëror, bota do të ketë një përballje të vështirë për mungesë të theksuar të ujit, deri ne 40%.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet