Obeziteti tek fëmijët, ja si t’i ndihmoni të bien nga pesha pa i dëmtuar

Obeziteti tek fëmijët është kthyer në një fenomen shqetësues në mbarë botën. Ky problem e ka pikënisjen tek mënyra e gabuar e të ushqyerit. Për të ndihmuar një fëmijë obez të bjerë nga pesha është shumë e rëndësishme të ndryshohet mënyra e të ushqyerit, jo reduktim tw vakteve, por ushqime tw shëndetshme dhe sasi më e reduktuar gjatë tre vakteve kryesore dhe atyre dy të ndërmjetme. Duhet të përdoren ushqime me pak yndyrë, të kryhen aktivitetet fizike. Vaktet duhen konsumuar në kuzhinë dhe me televizor të fikur.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet