Pufka të pjekura në furrë

nga Brunhilda Çela

Recetën për këto pufka e kam marrë dikur nga Youtube dhe këtë radhë përdora metodën pa skuqje. Unë i bëra një ndryshim të vockël, disave i vura brenda pak gliko vishnje (mund t'i vëmë dhe gliko qershie). Shërbeti, sipas recetës origjinale indiane, bëhet me ujë, sheqer, kardamom, pak shafran dhe ujë trëndafili unë i vura dhe pak gjalpë sëerbetit se i jep shumë shije. Sa të shijshme dolën dhe të pjekura nuk i kisha bërë ndonjëherë të pjekura më të lehta, mu dukën dhe më të shijshme se ato të skuqurat dhe shërbeti ka një shije të veçante nga kombinacioni i aromave.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet