Sëmundjet seksualisht të transmetueshme, + 400% raste

Seksi dhe infeksionet janë, për fat të keq, kanë në dorë gjithnjë e më shumë mundësinë për të rritur sëmundjet seksualisht të transmetueshme (SST): Sifilisi (sëmundje seksualisht e transmetueshme), për shembull, në Itali është rritur me 400% që nga viti 2000 dhe rastet e viruseve të HIV-it janë rritur gjithashtu. Është parë një dyfishim i rasteve në Europë në mes të 2008 dhe 2013. Paralajmërimi vjen nga Kongresi 56-të e spitalit Dermatologists (ADOI).

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë (WHO), ndikimi i katër MST, më i përhapuri, llogaritet për 498.9 milionë raste të reja çdo vit. Kjo do të thotë që në botë rreth një milion e gjysmë njerëz çdo ditë sëmuren nga kjo sëmundje. Në Itali, sipas të dhënave të Institutit të lartë të shëndetësisë, rastet e MST janë rritur në vitet e fundit, nga rreth 3500 në 2006 në rreth 6500 në vitin 2013.

Në vitet e fundit, këto lloje sëmundjesh janë rritur nga lehtësia e takimeve seksuale rastësore për shkak të përdorimit të internetit dhe aplikacioneve. Për këtë ekspertët paralajmërojnë përdorimin e sa më shumë prezervativëve për të ndaluar këtë fenomen,

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet