Shuplakat dëmtojnë shëndetin mendor të fëmijëve

Senatori i Teksasit, njëkohësisht kandidati republikan për president në SHBA, ka hapur një debat në lidhje me përdorimin e shuplakave në disiplinimin e fëmijëve. Ai ka pohuar se e aplikon këtë metodë tek vajza e tij 5 vjeçe. Shumë e kanë pranuar këtë metodë ndërsa dis atë tjerë e kanë kundërshtuar. Por sipas psikiatrit amerikan Ronald Pies, shuplakat ndaj fëmijëve mund tu shkaktojnë atyre probleme mendore. Sipas ‘Washington Post’, në Amerikë kërto metoda edukimi po eleminohen gjithnjë e më tepër, por një pjesë e mirë e Amerikanëve i mbështet akoma. Nga ana tjetër qeveria kanadeze, ka premtuar se do të shfuqizojë të drejtën e prindërve për të qëlluar fëmijët e tyre. Sipas psikologut Pies, shuplakat përveçse dëmtojnë shëndetin e fëmijës dhe bëhen një model për to në të ardhmen, ndërkohë që nuk janë aspak metoda produktive.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet