Zbuloni vetitë e vajit esencial të portokallit të ëmbël

Vaji esencial i portokallit të ëmbël merret nga distilimi i gjetheve dhe lëkurës së portokallit. Ka një shije të ëmbël frutash dhe ka veti të ndryshme të dobishme në shëndet. Portokalli i ëmbël është fruti i bimës Citrus sinensis dulcis, që siç thotë vetë emri gjurmë origjina e saj e largët është në kontinentin aziatik. Vaji esencial që është I përgatitur me portokallin e ëmbël është i pasur me veti të dobishme: veçanërisht për lëkurën, por jo vetëm. Për këto cilësi përdoret në fushën kozmetike, veçanërisht për kujdesin e lëkurës dhe flokëve dhe në fitoterapi, për shembull kundër kapsllëkut.

Por le të hedhim një vështrim më të afërt në vetitë e vajit esencial të portokallit të ëmbël. Në përzierjen e infuzionit me kopër, ky vaj mund të jetë një ilaç natyral efektiv për çrregullimet e tretjes. Mund të jetë gjithashtu i dobishëm në rastet e konstipacionit, pasi promovon lëvizshmërinë e zorrëve dhe peristaltikės. Duhet të theksohet se kur bëhet fjalë për marrjen e këtij vaji esencial për përdorim të brendshëm, është gjithmonë mirë të përdoret në doza minimale dhe rreptësisht nën mbikëqyrjen e një mjeku.

Karakteristikat kozmetike: Nëse derdhni disa pika të këtij vaji në hidratues, merrni një produkt bukurie fektiv kundër rrudhave. Mund të aplikohet edhe në pjesët e tjera të trupit, për shembull kundër celuliti, duke pasur parasysh efektin e tij të fortë. Sidoqoftë, duhet paralajmëruar që përdorimi i zgjatur nuk rekomandohet, veçanërisht kur bëhet fjalë për lëkurën të fytyrës. Gjithashtu nuk këshillohet ta përdorni përpara se të ekspozoheni në rrezet e diellit.

Për flokët: Në fund, ky vaj mund të jetë një ndihmës i shkëlqyeshëm për bukurinë dhe shëndetin e flokëve: është e mjaftueshme të hidhi disa pika në shampon tuaj të zakonshme dhe do të shihni rezultatin.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet