7 mësues me Covid në Elbasan. Fëmijët me temperaturë kthehen në shtëpi

Covid-19 vijon të zgjerojë vatrat në Elbasan. Janë 7 mësues dhe nxënës që kanë dal pozitiv por ka edhe nga ata që janë vetëizolur për shkak të shenjave klinike.

Nxënësit të cilët kanë rezultuar me temperaturë të lartë gjatë ditës së parë të shkollës sipas protokollit nuk janë pranuar në klasë dhe po ashtu drejtoria e shkollës ka njoftuar Institutin e Shendetit Publik dhe Mjekun e familjes për vijimin e procedurës.

Ajo që mbetet shqetësuese është mosrespektimi i distancimit social në oborret e shkollave ku ashtu si ditën e parë edhe sot nuk u respektua nga prinderit të cilët “fajin’ ia lënë drejtorisë së shkollave për mosorganizim të turneve.

Nga ZVA Elbasan bëhet me dije se "është duke vijuar testimi i të gjithë rasteve të kontaktit të mësuesve që janë konfirmuar pozitivë dhe kanë qenë të pranishëm në shkolla'.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet