Kartmonedha 10.000 lekë, në qarkullim në 2020

Kartmonedha 10.000 lekëshe do të hyjë në qarkullim pas dy viteve. Kështu ka paralajmëruar BSH, e cila pohon gjithashtu se tashmë ajo është në fazën e dizenjimit dhe konfigurimit. Kjo risi ka ardhur si pasojë e nevojës që ka ekonomia për emetimin e presjes me vlerë 10.000 lekë. Kjo kartëmonedhë do të pasqyrojë figurën e poetit të njohur shqiptar, Asdrenit, kombinuar me simbolet figurative të “Flamurit Kombëtar”, si dhe një varg të zgjedhur nga “Himni Kombëtar”. Gjithashtu vitin që vjen do të hidhen në treg prerje të reja të karmonedhave ekzistues 200, 500 dhe 1000.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet