Skema e ndihmës ekonomike, ja çfarë ndyshon

Skema e ndihmës ekonomike do të pësojë disa ndryshime të rëndësishme. Me anë të buxhetit të vitit 2018, do të ketë një rritje të vlerës ekonomike për familjet në nevojë. Zëvendësministrja e Shëndetësisë, Bardhylka Kospiri, gjatë prezantimit të buxhetit të shëndetësisë në Komisionin për Punën Çështjet Sociale dhe Shëndetësinë, tha se nuk do të ketë më ndihmë te pjesshme apo të plotë, do të ketë vetëm ndihmë të plotë. Shuma e ndihmës ekonomike do të ritet nga 3500 lekë, në 5600 lekë. Gjithashtu Kospiri theksoi se po merren në konsideratë propozimet nga grupet e interesit dhe do të vendoset për rimbursimin e analizave gjenetike për fëmijët me Sindoën Daën si dhe ngritjen e qendrave të rehabilitimit për personat me aftëëësi të kufizuar.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet