Vetëm 6.9% e shqiptarëve të papunë marrin përfitime nga shteti

Qeveria shqiptare ka ndërmarë një nismë për vitin që vjen, ku të gjithë të papunët do të përfitojnë një pagë mujore derisa të gjejnë një punë. Por deri më tani situata paraqitet shumë e vështirë. Sipas një studimi të bërë nga Organizata Ndërkombëtare të Punës gjatë 2015-ës rezulton se Shqipëria është shumë larg të qenit një shtet social. Nga shifrat e iluastruara grafikisht nga ky institucion tregon se vetëm 6.7% e shqiptarëve që janë të papunë marrin asistencë monetare, e 12-ta nga fundi në rang botëror. Në Evropë rezulton se i vetmi vend që është më keq se vendi ynë është vetëm Bosnjë-Hercegovina dhe Turqia. Ky rezultat nënkupton që vetëm 1 në 15 shqiptarë përfitojnë asistencë.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet