Al Bano i dëshpëruar: 'Pa koncerte do të mund të jetoj vetëm me pensionin tim deri në fund të vitit'

Buzëqeshja nuk i është larguar, por pas deklaratave të fundit, Al Bano nuk mund të kthehejë më njërin nga kuajt e luftës botërore. “Lumturia”, në të kundërt kumbon me ngjyrë plumbash, jo aktivitet artistik dhe mospjesmarrje në skenë për shkak të pandemisë, strukturat e spitalit të Cellinos në San Marko, ku u vendos pas shpërthimit të pandemisë, për të mos thënë hotelet dhe restorantet, pasi janë ndaluar.

Ka folur në një intervistë në numrin më të fundit që do të dalë nesër nga e përjavshmja Diva e Donna, e cila në kopertinë do të ketë thirrjen e tij të alarmit. “Pa pjesmarrje nëpër koncerte dhe vetme me pensionin tim do të mbijetoja për një vit”, deklaron Al Bano Carizi

Këngëtari është shumë i shqetësuar pasi anulimi i të gjitha koncerteve është fakt se turizmi është bllokuar duke treguar se e ardhmja nuk ndez drita të kuqe. “Nëse kjo situatë do të vazhdonte pafund, mund të vazhdoja deri në një vit me shpenzimet e mia”, ka deklaruar këngëtari. “Në të ardhmen nuk mund t’ia dal as me pensionin tim”, ka shtuar artisti, i cili deklaron se merr vetëm 1.470 Euro në muaj, shifër e cila vitin e kaluar ishte 1.370 Euro. “Nuk arrij ta kuptoj. I kam paguar gjithnjë kontributet. Që nga koha kur isha qytetar i Puglias”.

Mungesa e aktiviteteve artistike dhe hoteliere, nuk i ka krijuar dëm vetëm Albanos, por të gjithve atyre që punonin me të. Edhe gjatë turneve të tij, edhe Cellinos dhe restoranteve dhe hoteleve. “Kur performoj, më shoqëron një dyzinë personash të cilët nuk ndryshojnë dhe disa janë me rotacion. Këtu duhet të përfshihen të gjithë ata që punojnë në Cellino. Çfarë do të ndodhë në tetor kur të rrikthehet epidemia apo mbledhja e ullinjve?”.

Al Bano lëshon akuzë kundër institucioneve, pasi askush nuk mbijeton në botë me muzikën e lehtë. “Në fund, është gjithnjë Cenerentola. Gjetja e kontributit dhe mbështetja e të gjithëve, nëpërmjet atyre që punojnë në këtë botë”.

Por ka një dritë pozitive, pavarësisht situatës. “Nuk më ka ndodhur kurrë që të qëndroj katër muaj brenda në shtëpi. Kështu kam përfituar për dietën. Bëj shumë ushtrime. Kam arritur të humbas 4 kile. Jam i kënaqur”.

Author

Shkruaj një koment

0 Komentet