Cate Blanchett

Cate Blanchett çel festivalin e 71të të Cannes

Aktorja australiane Cate Blanchett ka çelur festivalin e 71të të Cannes. “Ne ndajmë një pasion për kinemanë, të gjithë jemi këtu për të festuar Artin e 7-të”, tha drejtori i “Taxi Driver”, para se të kërkojë nga Cate Blanchett të bashkohet me të për të nisur dymbëdhjetë ditët e festival. Të mërkurën, Martin Scorsese do të marrë çmimin “Carrose d’or” në Kanë për gjithë karrierën e tij. Ky çmim është paraqitur në hapjen e “Quinzane des realisateurs”, një seksion paralel dhe i bën homazhe një regjisori që ka bërë historinë e filmit. Ceremonia e hapjes së Festivalit të Filmit në Kanë u prezantua nga aktori dhe regjisori francez Edouard Baer, pas suksesit të Monica Bellucci. Filmi do të jetë i pari me 21 filma në garën për Palmën e Artë, që do të jepet më 19 maj.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet