Ermonela Jaho: Interpretoj në skenë si të jetë minuti i fundit që po jetoj

Soprano shqiptare Ermonela Jaho është rrëfyer për emocionet e forta që ka përjetuar në role të ndryshme në skenë. Ndër to ajo u shpreh se roli Cio-Cio-San në Madama Butterfly është roli që e ka dashuruar pasi lidhet me jetën e grave në Shqipëri. Jaho shprehet se ky rol kaq i fuqishëm ishte ëndrra e saj që kur ishte fëmijë.

“Butterfly është një vepër e tillë e fuqishme, e cila e pengon shpirtin e një gruaje të re, një shpirt të torturuar, por shpresëdhënës. Ishte një nga rolet që unë ëndërrova kur isha fëmijë në Shqipëri. Po e jetoj këtë ëndërr çdo herë që jam në skenë duke kënduar atë”.

Ermonela gjithashtu u shpreh për rolin e saj në shfaqjen Met të Violetta në La Traviata Verdi, në 2008. “Më thirrën dy ose tre orë më parë. Unë nuk kisha pasur një provë në skenë ose me dirigjentin ose orkestrën. Orkestra ishte e mrekullueshme, dhe publiku këtu është fantastik. E gjithë kjo gjë më bëri të ndjehesha kaq e gjallë. Të rikthehem në ato kujtime më bën të ndihem vërtet emoconuese”. Në fund Jaho thekson se të gjitha rolet e përfshijnë atë tërësisht në skenë dhe e jeton atë moment si të ishte i fundit në jetë.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet