Kur vikingët ishin myslimanë

Janë zbuluar gjurmët e një takimi të papritur midis muslimanëve dhe vikingëve. Sttudimi i varreve te Viking ka nxjerrë në pah që në rroba janë zbuluar qëndisje të emit të Allahut, gjurmë të një takimi të papritur në mes Islamit dhe luftëtarëve skandinav.

Këto janë gjetur në shekullin e fundit, në bordin e anijeve Viking, si dhe në varret. Këto simboleve iu është dhënë sens kohët e fundit nga Annika Larsson, një studiuese e tekstilit në Universitetin Uppsala.

Në varret skandinave, vikingët mbanin veshje të mëndafshta, dhe jo të zakonshme prej leshi dhe liri. Annika Larsson ka analizuar se në Kur'an, është shkruar se njerëzit e xhennetit do të veshin rroba mëndafshi.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet