Kultura mbijeton; hap dyert muzeu i Louvre - Abu Dhabi

Muzeu Louvre Abu Dhabi

Pas dhjetë vitesh, 8 muajsh dhe 250 ditësh nga firmosja e marëveshjes historike mes Francës dhe Arabisë saudite, më në fund më 11 Nentor të këtij viti hap dyert muzeu i Louvre Abu Dhabi. Lajmi u bë i ditur për mediat ndërkombëtare nga Drejtori i Louvre Abu Dhabi Manuel Rabaté dhe Mohamed Khalifa Al Mubarak, drejtor turizmi në Abu Dhabi Tourism. Muzeu do të jetë aktiv me rreth 700 ekspozita në ekrane, ku rreth gjysma e tyre do të jenë pjesë e koleksionit të brendshëm, ndërsa gjysma tjetër në pronësi të 13 institucioneve më të mëdha të Francës përfshi Muzeun e Louvre, atë të d’Orsay dhe Qëndrën Pompidou në Paris.Ndër veprat që ekspozohen Monet’s - La Gare Saint-Lazare, një autoportret i Vincent van Gogh dhe Leonardo da Vinci’s - La Belle Ferronniére, e cila ekspozohet për herë të parë atje.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet