11 zakonet e grave që kanë gjithmonë para në xhep

Ne flasim për gratë që janë gjithmonë të suksesshme, por në këtë artikull, ne do të flasim për zakonet e grave që kanë gjithmonë para.

Ata i ruajnë qamet. Një rregull i mirë është ndarja e shumës së pagës tuaj në 3 pjesë – jo ndarje fizike por më shumë si një ndarje abstrakte. Tani, 1/3 është ajo që duhet të mbash mënjanë si kursime. 2 pjesët e tjera që mund t’i përdorni për shpenzime dhe për investime. Nëse dëshironi, madje mund të ndani 4 pjesë dhe pjesën e 4-të që mund ta kurseni si një fond urgjence. Ju madje mund të hapni një llogari tjetër bankare për të lënë mënjanë kursimet tuaja, kështu që nuk është e lehtë për t'I arritur.

Ata vendosin dhe përmbushin qëllimet financiare. Ëndërro. Vendos qëllime. Përmbush. Përsëriteni. Vendosni qëllime afatshkurtra dhe afatgjata. Vendosni qëllimet tuaja që t’I arrini brenda një afati kohor specifik. Kur keni një plan veprimi, është e lehtë të qëndroni të përqendruar. Kjo do t'ju ndihmojë t’ju mbajë të disiplinuar.

Ata i japin përparësi detyrave. Këtu keni një mjet / aktivitet të dobishëm që do t'ju ndihmojë pa masë. Në fillim të çdo mëngjesi, ose më mirë akoma një natë më parë, rendisni detyrat tuaja për ditën / ditën tjetër dhe pranë secilës detyrë vendosni përparësi që nga 1 (përparësia kryesore) deri në 5 (përparësia më e vogël).

Filloni me detyrat kryesore dhe përparoni gjatë gjithë ditës. Kjo do t'ju ndihmojë t’ju shpërqëndrojë më pak nga detyrat më pak të rëndësishme që mund të keni zgjedhur të vini para detyrave tuaja të rëndësishme duke ju lënë kështu pak ose aspak kohë për ato që kanë rëndësi në të vërtetë. Kontrollimi i detyrave në listën tuaj në fund të ditës është vetëm një arsye tjetër për të vazhduar përpara apo jam unë i vetmi që e do këtë pjesë?

Ata dinë të motivojnë veten e tyre. Pozitiviteti është diçka që gjithkush, përfshirë edhe ju, ka nevojë për më shumë posaçërisht duke marrë parasysh botën tonë cinike. Mbani veten të motivuar edhe kur nuk jeni në gjendje të përmbushni qëllimet financiare të muajit. Mendoni mendime të lumtura. Frymëzohuni. Thuajini vetes citime / thënie motivuese çdo mëngjes. Ndiqni njerëz që flasin për përmbajtje me ndikim që nxjerrin në pah pozitivitetin.

Ato edukohen financiarisht. Nuk mund ta theksoj rëndësinë e kësaj pike mjaftueshëm! Nëse nuk keni ide se ku të filloni, merrni mësime në internet ose regjistrohuni në një kurs të shkurtër edukues për këtë temë. Do të jetë një ndihmë e jashtëzakonshme. Kjo do t'ju informojë për praktikat që mund të mos keni ditur se ekzistojnë ose të paktën, mund t'ju ndihmojë të largoni borxhet. Të jesh i informuar financiarisht është kaq e rëndësishëm në botën e sotme. Për më tepër, të mësuarit dhe fitimi i njohurive të reja nuk është kurrë një gjë e keqe.

Ata mbajnë një bllok personal. Mbani një bllok për veten tuaj. Kjo do t'ju ndihmojë të mbani shënimet e të ardhurave dhe shpenzimeve. Do t'ju ndihmojë gjithashtu të analizoni se ku shpenzohen shumica e parave tuaja. Duke përdorur këtë informacion, mund të bëni ndryshime në mënyrën e jetesës në përputhje me rrethanat. Ju mund të përdorni aplikacione të financave personale në telefonin tuaj vetëm që të mos harroni të shënoni shpenzimet.

Ata dinë të përcaktojnë dhe mbajnë një buxhet. Përcaktoni një buxhet për të gjithë muajin dhe sigurohuni që t'i përmbaheni sa më shumë që të jetë e mundur. Në një nivel mikro, ju gjithashtu mund të përcaktoni një buxhet çdo ditë. Kjo do t'ju ndihmojë të jetoni brenda mundësive tuaja, në vend që të ndjeni kërkesën për t'i shpenzuar ato çdo fundjavë.

Ata kanë një fond urgjence. Çdo shumë shtesë që ju merrni përveç pagës suaj - qoftë nga objektet që shisni si biznes anësor ose duke shitur rrobat tuaja të dashura në një shitje garazhi, ndoshta, mbajini për një ditë të keqe / fond urgjence.

Do të vijë si lehtësim në rast emergjencash. Morët një çek nga tezja juaj për ditëlindje? Ti e di ku ta vendosësh!

Ata investojnë. Investoni në aksione, fonde të ndërsjellta, arë, çfarëdo që të gjeni të përshtatshme, por INVESTO!

Ju mund të mos i kuptoni kthimet në të ardhmen e afërt, por kthimet afatgjata përfundojnë duke kontribuar, nëse mendoni për të. Qoftë për shpenzimet mjekësore, qoftë edhe të paktën si një fond urgjence.

Ata mund të bëjnë dallimin midis 'nevojave' dhe 'dëshirave'. Ndani nevojat tuaja nga dëshirat tuaja. Ju mund të dëshironi atë çantën Chanel që ju jeni duke shikuar për gati një muaj, por a keni nevojë vërtet për të? Bëjeni një zakon të pyesni veten nëse keni nevojë për diçka para se të vazhdoni përpara me ndonjë blerje. Kjo do të ndihmojë në frenimin e shpenzimeve tuaja në një mënyrë të madhe, sepse nuk do të dilni të bëni pazar pa e menduar apo të shkoni çdo fundjavë për të festuar vetëm sepse keni punuar gjatë gjithë javës. Mësoni të thoni mendërisht JO me veten tuaj për gjërat që nuk përshtaten në buxhetin tuaj ditor / mujor.

Ata shkurtojnë kostot shtesë me kalori. Kërkoni mënyra për të ulur kostot dhe për të qëndruar brenda buxhetit tuaj. Shitjet, kuponat dhe ofertat janë miqtë më të mirë të një vajze. Ulni kostot e panevojshme si anëtarësimet që nuk i përdorni ose festat çdo fundjavë. Paguhet të jeni e kursyer. Paketoni drekën nga shtëpia në vend që të hani jashtë. Mbani një shishe uji në vend që të blini një për çdo ditë. Ecni pak më shumë ose përdorni bicikletën për në punë në vend që të merrni një taksi. Kjo gjithashtu do t'ju mbajë fizikisht shumë mirë duke eliminuar kështu kostot e palestrës.

Author
Doriana Metollari

Doriana Metollari, është gazetare dhe Editore e platformes informative online Hermesnews.al, themeluar në Itali në vitin 2006. Ka menaxhuar dhe disa gazeta të tjera online po në Itali, një prej tyre dhe në bashkëpunimin me kompaninë 'Edizioni Vivere' në Le Marche. Ajo ka drejtuar po ashtu projekte për Bashkimin Europian dhe për OKBnë në fushën e të drejtave, kulturës, teknologjisë dhe gazetarisë. Libri i saj i parë 'G-online' është një manual bazë për komunikimin online, gazetarinë dhe mediat sociale.

Shkruaj një koment

0 Komentet