Prada si Chanel heq dorë nga veshjet e leshta

Prada heq dorë nga koleksioni i veshjeve të leshta për gra deri në Shkurt 2020. Shtëpia e modës tha se do ti përkushtohet inovacionit dhe përgjegjësisë sociale. “Politika Jonë në lidhje me prodhimin e veshjeve pa përbërje leshi, është arritur gjatë një dialogu pozitiv me Aleancën falas të leshit, në veçanti me Lav Dhe shoqërinë Humane të Shteteve të Bashkuara është një zgjatje përtej angazhimit”, shpjegoi projektuesi 70 vjeçar në një deklaratë. Fokusimi kundrejt materialeve inovative do ti lejojë kompanisë të eksplorojë kufijtë e rinj të dizajnit kreativ duke përmbushur kërkesën për produkte etike. Më parë, Prada kishte prodhuar rroba duke përdorur gëzof nga dhelpra dhe lepuri. Markave të tjera të modës luksoze që kanë ndaluar veshjet e leshta gjatë viteve të fundit ndër to ishin edhe Burberry, Versace, Gucci, Chanel dhe Traineri.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet