Sekreti për ta bërë vajin të përthithet nga fytyra pa e lënë të yndyrshme

Vaji është i mirë për lëkurën. Ai e ushqen atë, e forcon atë, parandalon sulmet virale, e bën atë të butë dhe të re. Mënyra më e mirë për tu kujdesur për lëkurën është nga vaji. Por ekziston një sekret i vogël për ta bërë vajin të përthithet në fytyrë pa e lënë atë të yndyrshme.

Vaji që është i mirë për lëkurën: Vaji është elementi ideal për lëkurën. Kjo substancë natyrale, pak vajore ka efekte të jashtëzakonshme mbi të. Është ushqyese, mbrojtëse, rigjeneruese e qelizave, ristrukturuese e pikave të mangëta. Të gjitha veti shumë të dobishme për lëkurën tonë, gjë që na vë në kontakt me botën e jashtme.

Funksioni i lëkurës është pak si ai i filtrit. Ajo vepron si një pengesë dhe në të njëjtën kohë komunikim me botën e jashtme. Ndër funksionet e tij është ai i të qenit në gjendje të bashkojë shumë baktere dhe viruse që janë të pranishme në të. Prandaj kujdesi për lëkurën është shumë i rëndësishëm.

Vajrat më të njohur për epidermën: Vajrat më të famshëm për lëkurën kanë qenë gjithmonë vaji i ullirit në Mesdhe, por edhe vaji i Arganit i cili ka origjinën në zonën jugore të Marokut. Nuk është e mundur të harrosh vajin e bajames së ëmbël, të pasur me lëndë ushqyese dhe me shumë veti të dobishme për lëkurën e të gjithë trupit.

Sekreti për ta bërë vajin të thithë në fytyrë pa e lënë të yndyrshëm: Kur e ledhatoni fytyrën tuaj me vaj, veçanërisht nëse është i yndyrshëm si vaji i ullirit ekstra i virgjër, krijohet një patinë vajore e shëmtuar. Për këtë arsye shumë gra preferojnë kremrat, të cilat megjithatë janë produkte të përpunuara industriale, pra më pak natyrale. Në vend të kësaj, për të shmangur këtë problem, thjesht lagni lëkurën para se të vendosni vajin. Për shembull pasi të keni larë fytyrën dhe ta thani me një peshqir. Ose pas një spray të nebulizuar me tonik ose ujë trëndafili. Molekulat e ujit, në fakt, depërtojnë më lehtë në lëkurë dhe gjithashtu mbajnë ato të vajit me vete. Në këtë mënyrë, përmes një masazhi të lehtë, vaji absorbohet më herët dhe shmanget aio shtresë e bezdisshme vajore në fytyrë.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet