Si njihen ziliqarët?

Thuhet se zilia është një formë admirimi e menaxhuar keq. Prandaj, ata që janë të destinuar të ecin në jetë dhe të dalin nga turma, është mirë të vendosin mendjen e tyre në paqe. Me çdo sukses të ri, do të ketë dikë që sigurisht nuk do ta shikojë në mënyrë të favorshme këtë. Dhe ne e dimë se kur krimbi i zilisë fillon veshin e saj të brendshme, nuk do të ketë qetësi. Nëse, në të vërtetë, ndjenjat pozitive predispozojnë për hapjen ndaj botës dhe marrëdhëniet e shëndetshme, të tjerat do të krijojnë vetëm mosmarrëveshje. Pra, le të shohim se si njihen ziliqarët dhe çfarë mekanizmi djallëzor vihet në lëvizje.

Zilia: Zilia, është një nga të ashtuquajturat mëkate vdekjeprurëse. Sipas atyre që ofrojnë një lexim psikologjik të llojeve të ndryshme njerëzore, ziliqari nuk do të ishte gjë tjetër veçse një krenar i zhgënjyer. Nga seriali, "Do të doja të veçohesha, por meqenëse nuk mund ta bëj me aftësitë e mia natyrore, shikojmë anash tek ata që kanë ato qëndrime që edhe unë do të doja të kisha". Në thelb, pra, ata që shpesh i nënshtrohen ndaj ndjenjës së zilisë dhe janë thellësisht të pasigurt. Bota është aq e madhe sa nuk do të kishte as nevojë për të tërhequr vëmendjen ndaj tjetrit. Por këtu qëndron thelbi i historisë. Shpesh, në fakt, ziliqarët nuk kanë vetëvlerësim të mjaftueshëm dhe preferojnë të projektojnë shikimin keqdashës tek tjetri, sesa të ndërtojnë vetë.

Çfarë shkakton zili? Siç është parashikuar, ajo që vë në lëvizje këtë mekanizëm të poshtër dhe keqdashës është diçka që na pëlqen tek tjetri. Dhe këtu grupi i gjërave ndryshon. Në fakt, ne mund të merremi me gjëra materiale që ka tjetri, në vend se me admirimin që mund të ngjallë një tjetër prej nesh. Ose edhe suksese të vërteta, të cilat mund të variojnë nga ato më të dalluarat materiale siç janë puna, shtëpia, çmimi. Deri në ato të një natyre më personale.

Një shembull tipik që aktivizon një grua kundër një tjetre është një marrëdhënie e kënaqshme dhe e qëndrueshme romantike, ose përparimi në karrierë. Dhe sa më shumë që këto gjëra të admiruara janë të dukshme, aq më shumë mekanizmi rritet vetë. Çfarë të bëjmë, atëherë, nëse je viktimë e këtij vështrimi jo tamam dashamirës të të tjerëve? Para së gjithash, ne duhet të jemi në gjendje të kapim sinjalet në syth, duke pritur që tjetri të fillojë punën për veten e tij, për të mbushur këto deficite në vlerësimin e tij.

Cilat janë shenjat? Ndër shenjat e para dhe më të dukshme që dikush na ka vënë sytë në mënyrë të gabuar, ekziston "efekti i fotokopjimit". Sa të bukur e ke atë çantë, shkruan aq mirë, je kaq e bukur dhe e admiruar dhe pastaj bëj gjithçka që të përpiqem të jem si ti. Pra, jini të kujdesshëm nëse dikush fillon të kopjojë stilin tonë, shpesh në horizont ka re që shihen. Një shenjë tjetër që dikush ka filluar të ketë zili është kur vihen në lëvizje kritika dhe denigrime të pamotivuara dhe të vazhdueshme. Nëse, pra, vërejmë se dikush shpesh nuk bën asgjë tjetër veçse na kritikon, edhe atje ku nuk do të kishte asnjë arsye. Në fakt, thuhet se kur dikush tenton në mënyrë metodike të ulë të tjerët, pothuajse gjithmonë e bën atë për të ngritur veten.

Pra, edhe këtu qendra e botës sillet rreth ziliqarit i cili, duke mos toleruar dikë që e tejkalon atë. Këtu, pra njihen ziliqarët dhe mekanizmi djallëzor vihet në lëvizje. Prandaj, një rreth i vërtetë i Dantes nga i cili është e vështirë të dalë, por nga i cili dikush së paku mund të përpiqet të qëndrojë larg. Zili, në vend që të hyjë në lojë të luajtur nga ziliqari, është shumë më mirë që ai të qëndrojë larg saj. Nëse është e vërtetë që nuk ka të shurdhër më të keq se dikush që nuk dëshiron të dëgjojë, është po aq e vërtetë që nuk ka një vëzhgues më të keq se dikush që nuk dëshiron të shikojë së pari brenda.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet