Si të zverdhim flokët me metoda natyrale?

Si ti zverdhim flokët në formë natyrale? Shumë gra preferojnë të mos i çelin më flokët tek parukieri, për të mos shpenzuar para dhe kohë në radhë, apo për shkak të agjentëve kimikë që mund të futen nën lëkurë. Më mirë ti çelim në formë natyrale duke ndjenjur rehat në shtëpi, me disa elementë si kamomili, birra, mjalta. Rrezultat i njëjtë, por në një formë më delikate. Ka shumë zgjidhje natyrare që respektojnë shumë më tepër flokët tuaj. Mund të tentoni në këtë mënyrë ti çelni flokët kur ato janë kafe, ose bjond.

Kamomili është një veprues shumë i mirë për ata që i duan ti hapura. Mjafton dy bustina dhe ujë të nxehtë. Shpërlani flokët më kamomilin dhe mos u thani ato me fon. Rrezultati varet nga ngjyra jote e flokëve, por pasi ta keni provuar disa herë, flokët tuaj do të kenë efektet e dritës. Nëse e përsërit akoma pas disa javësh do të kesh një çelje shumë me homogjene, në gjithë masën e tyre.

Një mënyrë tjetër është shafrani. Tretni një lugë shafran në një vazo me ujë të vluar dhe përzieni derisa të merrni një masë homogjene. Pastaj lyeni flokët me të dhe lëreni aty për 30 minuta. Shpërlani flokët me delikatesë duke përdorur pak balsam për ti dhënë butësi.

Një tjetër metodë mjaft interesante për ti zverdhur flokët është limoni. Një lyerje natyrale që do t'ju japë shumë sodisfaksion. Shtrydhni dy limona në një gotë me ujë për dy minuta. Aplikojeni atë në rrënjët e flokëve dhe lëreni të pushojë për 30 minuta, derisa flokët tuaj ta thithin atë në mënyrë homogjene. Pas 30 minutash shpërlajë dhe apliko pak balsan që limoni të mos i thajë shumë flokët.

Mjalta: Nuk ka gjë më të lehtë se birra me mjaltën. Një metodë e lehtë. Një latinë me birrë dhe mjaltë. Lagni flokët më birrë deri në fund dhe lëreni për rreth një orë ose më shumë. Më pas laji normalisht ato dhe prit që birra të bëjë efektin e vet. Do ti shikosh flokët e tu nën efektin e colpi di sole, por ti përsërite këtë veprim disa herë, derisa të bëhen homogjenë.

Një tjetër trajtim natyral është mjalta. Dy luge mjafte dhe dy luge balsam. Aplikojeni në flokë dhe lëre të pushojë për 40 minuta. Menjëherë pas kësaj vendos shampoon. Mos i thaj flokët e tua me fon, por në formë natyrale. Në këtë mënyrë flokët do të çelen, por nëse do një efekt akoma më të artë, hidhi përbërjes dhe disa pika limon.

Një tjetër formë natyralë është një përbërje me raven dhe xhenxhefil. Shtoji dhe pak limon dhe lyjeji ato për të paktën një orë. Rrezultati do të jetë një bjond natyral i mrekullueshëm.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet