Vjeshta po vjen dhe flokët tanë bien si gjethe...

Vjeshta është koha kur flokët dobësohen dhe bien. Këtu janë disa mjete të dobishme për të ndihmuar flokët tanë të mos largohen nga lëkura e kokës. Nëse vjeshta vjen dhe flokët na bien, mos e humbni shpresën.

Pse bien në vjeshtë? Kur në mëngjes para pasqyrës kalojmë krehërin, vërejmë me një tronditje që heq shumë flokë. Vjeshta dihet të jetë një sezon i tranzicionit dhe e gjithë natyra po përgatitet për një ndryshim të madh. Trupi ynë në këtë periudhë fillon të riprogramohet vetë. Eliminoni atë që ishte e dobishme gjatë verës dhe ingranazhohuni për ndërrimin. Flokët tanë janë gjithashtu të përfshirë, por vetëm për të përmirësuar karakteristikat e tyre për adaptim në klimën e re.

Cikli i flokëve: Flokët kanë një cikël 4 vjeçar. Mesatarisht, çdo ditë ne humbasim midis 80 dhe 100, që brenda 4 vjetësh do të na çojnë në ndryshimin e tyre total. Fakti i humbjes së flokëve tuaj është, pra, plotësisht normal, nuk ndikon absolutisht në shëndetin e tyre, me të vërtetë i forcon ata, duke eliminuar të dobëtat.

Gjatë vjeshtës, theksohet rënia e flokëve, sepse si të gjithë gjitarët, edhe ne i ndryshojmë flokët. Njerëzit që mbajnë flokë të gjatë, natyrisht, e vërejnë këtë më mirë. Por flokët e rinj janë më shumë të fortë dhe më rezistentë ndaj të ftohtit.

Çfarë duhet të bëni gjatë vjeshtës sezonale? Së pari mos u shqetësoni, sepse është një fenomen krejtësisht i natyrshëm. Së dyti, është e padobishme të merrni suplemente specifike, sepse trupi ynë tashmë e ka programuar rënien e tyre. Kushtet klimatike ndryshojnë, ka më pak diell dhe zëvendësimi i flokëve është i nevojshëm.

Ne mund të ndihmojmë në ndryshimin duke larë flokët çdo ditë, në mënyrë që të mos ketë asnjë të tillë. Për të njëjtën arsye rekomandohet gjithashtu i lani me shampo më shpesh sesa të prisni disa ditë. Nëse, nga ana tjetër, e kuptoni se humbja e flokëve është me të vërtetë e tepruar, atëherë në këtë rast është më mire shkoni te një dermatolog.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet