Dita kundër ''vetëvrasjes'', thirrja: të reagojmë ndaj së keqes

nga Andi TELEPENA

Sot në ditën botërore të parandalimit të vetëvrasjeve, me vijnë ndërmend fraza të shkëputuara të Antonin Artaud në librin e tij me titull Van Gogh, i vetëvrari i shoqërisë, botuar nga Zenit Art "Van Goghu nuk ishte i çmendur, por pikturat e tij ishin zjarri plazmë, bomba atomike që nuk godisnin thjesht konformizmin në zakone, po atë të institucioneve. Me arsye të fortë në planin shoqëror, institucionet shkërmoqen dhe mjeksia merr pamjen e kufomës së pavlerë e të dalë boje kur e deklaron Van Goghun të cmendur". Në konteksin tonë, kjo mer trajtat e një shoqërie të mpirë, të ankthshme, anemike, të pafuqishme, të paaftë të reagojë ndaj kësaj të keqes që është ulur këmbëkryq...

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet