Athina i hap rrugën Shqipërisë në BE

Kryeministri grek Alexis Tsipras foli zyrtarisht për integrimin e Shqipërisë në Bashkimin Europian. Kjo ndodhi gjatë prezantmit të programit të tij elektoral, në fushatën e parakoshme të zgjedhjeve në Greqi. Marëdhëniet me jashtë, veçanërisht raportet me Shqipërinë, Maqedoninë e veriut dhe Turqinë, ishin pjesë e një fjalimi të tij. Për herë të parë ai tha se: të drejtat e minoritetit grek në Shqipëri do të jenë kriter që Greqia të jap Ok për pranimin e fqinjit të vet në Bashkimin Europian. “Të drejtat e minoritetit grek në Shqipëri vendosen për herë të parë si kriter për hyrjen e Shqipërisë në Bashkimin Europian”, tha Alexis Tsipras.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet