Gent Cakaj

Cakaj ''fshin'' dhjetë emra nga shërbimi diplomatik me jashtë

Shkarkime masive në zyrat e përfaqësimit diplomatik me jashtë. Janë militantë, emërime nepotike, apo persona të tjerë që nuk kanë kualifikimet e nevojshme. Mediat shqiptare kanë publikuar sot një listë me emrat e të larguarve nga detyra, një paralajmërim i bërë nga Ministri Cakaj kohë më parë.

Një arsye pse u larguan kishte të bëntë me mangësi në analizën e personalitetit në momentin e ëmerimit. Veç kësaj emërimi i këtyre personaliteteve ishte i përkohshëm. "Në parashikimet e ligjit 23/2015, neni 31/3, i ligjit 23/2015, në të cilin ligjvënësi shprehimisht ka sanksionuar që; Ministri i Punëve të Jashtme mund të emërojë në misionet diplomatike dhe postet konsullore, në raste të veçanta, ekspertë jashtë Shërbimit të Jashtëm, të cilët zotërojnë njohuri dhe ekspertizë, sipas specifikave të pozicionit të emërimit."

Emrat e punonjësve me të cilët është ndërprerë marrëdhënia e punës:

Artur Porpollogu

Ilda Topalli

Fatjon Demneri

Fatjon Pula

Selma Xhoxhaj

Gerarda Ballo

Edvin Bajrami

Edmond Caca

Ilir Hysa

Pranvera Skana

Emrat punonjësve që janë zhvendosur në pozicione të tjera brenda shërbimit:

Inida Met’hoxha

Artur Bushati

Blerta Derhemi

Enkeleida Riza

Ahmet Lala

Brunilda Koço

Xhelal Fejzo

Adhurim Resuli

Florian Nova

Sadije Xheko

Adrian Mara

Marsela Pango

Marin Meksi

Novruz Çeta

Avenilda Doko

Naureda Minga

Viktor Pango

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet