Vasilika Hysi, deputete e PSsë

Kur një parti nuk pëlqen mazhorancën, Presidenti duhet të çdekretojë zgjedhjet?!

Deputetja e Partisë Socialiste dhe njohësja e mirë e ligjit dhe Kushtetutës Vasilika Hysi ka deklaruar se vendimi i Presidentit Ilir Meta përbën një precedent të rrezikshëm. E ftuar në një studio televizive Hysi tha se shtyrja e zgjedhjeve në Shqipëri është bërë për shkak të marëveshjes mes partive politike, në të kaluarën, dhe jo nga Presidenti. Argumentet e tij nuk kanë bazë ligjore, përsërit, ato janë vetëm politike. "Sa herë që një forcë politike nuk pëlqen mazhorancën të përdorë këtë lloj mekanizmi dhe në Shqipëri humbet roli i zgjedhjeve. Cdekretimi nuk njihet në Kushtetë", tha ajo.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet