Ministri Gent Cakaj në SHBA, takime për luftën kundër terrorizmit

Shqipëria mbetet një aleat i vlerësuar dhe i rëndësishëm i SHBAve.

Ministri në detyrë për Europën dhe Punët e Jashtme, Gent Cakaj gjatë qëndrimit të tij në SHBA, në kuadër të ministerialit të Koalicionit Global kundër ISIS, zhvilloi një seri takimesh me përfaqësues të lartë të administratës, Kongresit dhe Senatit amerikan, si dhe me homologë të tij, ministra të Punëve të Jashtme të disa vendeve evropiane.

Gjatë takimeve me kryetarin e Komitetit të Marrëdhënieve me Jashtë në Kongresin Amerikan, Eliot Engel, Zëvendës Asistent Sekretarin Matheë Palmer, Senatorin Gary Peters, përfaqësues të lartë të Këshillit të Atlantikut, si dhe me MPJ të Polonisë, Gjermanisë, Holandës, Kanadasë, Lituanisë, Turqisë dhe Suedisë bisedat u fokusuan në çështje të integrimit evropian, bashkëpunimit në kuadër të NATO-s, kryesisë së ardhshme të OSBE-së dhe proceseve të bashkëpunimit rajonal.

Zëvendës Asistent Sekretari amerikan i Shtetit, Mathew Palmer, pasi e uroi ministrin në detyrë Cakaj për detyrën e re, vlerësoi kontributin e Shqipërisë në Koalicionin Global Kundër ISIS, angazhimin e Shqipërisë në NATO, si dhe kontributin konstruktiv të vendit tonë në Ballkanin Perëndimor për avancimin e agjendës Evropiane. Ai theksoi se Shqipëria mbetet një aleat i vlerësuar dhe i rëndësishëm i SHBA-ve.

Palmer përgëzoi Cakaj për kryesinë e radhës së OSBE nga Shqipëria në 2020 dhe e siguroi për mbështetjen e SHBA-ve gjatë saj.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet