Qeveria dha para shtesë për Drejtësinë, prokororët tejkalojnë buxhetin

Pak ditë më parë në planin e projektbuxhetit të ri Qeveria shqiptare vendosi një rritje buxheti për ushtrine dhe drejtësinë. Sot në Komisionet parlamentare të ligjeve ku po diskutohet për bilancet e vitit 2019 prokurorët kanë kërkuar 197 vende shtesë, në këtë institucion. Ministria e financave kishte parashikuar një rritje prej 50 vendesh. Deputeti socialist Bashkim Fino e quajti "shifër të frikshme". Shifra prej 197 vendesh parashikohet të jetë 30 për oficerët e policisë gjyqsore, 100 për sekretaret, 5 specialistë për dekriminalizimin dhe 30 ekspertë të fushave të ndryshme të ligjit.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet