Raporti për lokalet, partitë influencuan proçesin. Numërimi jo transparent

Koalicioni për zgjedhje të ndershme kritikon përfaqësimin e dobët të gruas në proçesin zgjedhor

TIRANË - Dita e zgjedhjeve ishte e qetë dhe e rregullt por problemet, qoftë në mangësi legjislacioni dhe standarte ndërkombëtare, lidhen me pas zgjedhjet. Ky është raporti i Koalicionit për Zgjedhje të Lira e të Ndershme e për Demokraci të Qendrueshme (KZLNDQ). Drejtuesja e saj Mirela Arqimandriti kërkon që Parlamenti të fillojë një debat publik me të gjithë aktorët për reformën elektorale, sipas rekomandimeve të OSBE/ODIHR. Puna e Organeve të Administrimit të Zgjedhjeve (OAZ) u ndikua shumë nga vullneti i partive politike. Një tjetër karakteristikë e punës së OAZve në të gjitha nivelet, ka qenë mungesa e transparencës të konsiderueshme, pasi ato nuk arritën të informojnë plotësisht dhe në kohën e duhur publikun rreth mbledhjeve dhe rezultateve të punës së tyre. Proçesi i numërimit të votave është pjesa më delikate dhe e pasigurt e zgjedhjeve në Shqipëri. Proçesi ishte jo transparent dhe partitë dështuan në zotimin e tyre për të rritur përfaqësimin e gruas në proçeset elektorale. Nënpërfaqësimi i grave në Organet e Administrimit Zgjedhor, vazhdon të mbetet problem. Koalicioni për Zgjedhje të Lira e të Ndershme e për Demokraci të Qendrueshme (KZLNDQ) është një organizatë e pavarur, jopartiake, e krijuar me qëllim nxitjen e pjesëmarrjes së qytetarëve në votime dhe sigurimin e demokracisë së qendrueshme.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

10 Komentet

 1. e verteta  e Mërkurë 9 Shtator, 2015

  pederat

 2. sala  e Mërkurë 9 Shtator, 2015

  uuuuu kush po flet malok muti

 3. e verteta  e Mërkurë 9 Shtator, 2015

  kur do fillojme protestat ne ka per ti dal flaka ma keq se kanabisit ne jug

 4. sala  e Mërkurë 9 Shtator, 2015

  doli ky zogu i bashes, akma nuk i filluat protestat ju ?

 5. e verteta  e Mërkurë 9 Shtator, 2015

  zgjedhje te korruptume qeveri e korruptume poshte qeveria !

 6. elvi hoxha  e Mërkurë 9 Shtator, 2015

  dihet o nga rama o nga basha eshte pagu

 7. tani  e Mërkurë 9 Shtator, 2015

  o evi, po kur se njeh pse flet kot ? kjo eshte nje prej drejtueseve me te mira te koalicioneve ne vend mirela ka nje eksperience te pasur me shoqat nuk para ia fut kot vlla mos flisni kot

 8. punetori  e Mërkurë 9 Shtator, 2015

  ama shoqata si fabrikojne raporte te influencuara politikisht psssss.........!

 9. elvi hoxha  e Mërkurë 9 Shtator, 2015

  kush eshte kjo ? kush e njeh ? ka bere gje monitorim te drejte ?

 10. ana  e Mërkurë 9 Shtator, 2015

  tani e moret vesh ju se keto bohet ca do rama me meten ?