5 milion europianë sulmohen nga kackerat në Facebook. U vidhen informacionet

Janë mbi 5 milion europianë të përfshirë në vjedhjen e të dhënave në Facebook. Denconimi është bërë në rrjetin tjetër social Twitter, nga Komisioni Irlandez i Mborjtjes të të Dhënave, në lidhje me atë çfarë ka ndodhur. Marrja e informacionit dhe hetimi që ka nisur në lidhje me këtë fakt nga rregullatorët e vendeve të Bashkimit Europian, mund të bëhet thjesht duke rimarrë mundësinë e privatësisë nga kampi i Gdpr.

Duhet ditur nëse Facebook ka marrë dhe furnizuar me të gjitha informacionet e nevojshme të interesuarit brenda harkut kohor të 72 orëve, problem i cili ka qenë prezent që nga viti 2017, por që për fat të keq është zbuluar vetëm këtë javë.

Kanë qenë më pas vetë drejtuesit e rrjetit social, të cilët kanë treguar se janë duke bërë gjithçka për të mbrojtur sigurinë e 2.2 miliard personave. Rrezikohet një dënim prej 1.63 miliard dollarësh nëse merret në konsideratë dënimi maksimal. Nga ana tjetër, rrjeti social është duke testuar hartën për të parë ku ndodhen miqtë në zonën më të afërt. Zgjidhja, aktivizimi në Snapchat.

Author

Shkruaj një koment

0 Komentet