Foto arkiv nga tërmeti i 26 nëntorit 2019

8 muaj pasgoditje tërmeti, rrini të qetë dhe përgatituni!

Tërmeti 3.4 rihter cili i ndje përsëri në Tiranë, është një lëkundje normale e post tërmetit të fortë të datës 26 Nentor 2019. Edhe pse aktiviteti sizmik është në rënië, përsëri do të ketë lëkundje të tjera termeti, të cilat vazhdojnë për 7-8 muaj. Problemi është kur qytetarët nuk banojnë nëpër shtëpi të rregullta dhe atëherë çdo lëkundje tërmeti mund të sjellë dëme. Në të gjitha rastet "mos lëvizni dhe mos lejoni t'ju kapë paniku. Mos u fusni nëpër ashensore", këshillon inxhinierja Luljeta Bozo. Strukturave të sigurta nuk i bën gjë as 4 rihter, por bëhuni gati, sepse lëkundjet e tërmetit mund të zgjasin edhe për ca muaj dhe merrni masat nësë shtëpia juaj do të ketë dëme.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet