Android tejkalon Windows: është sistemi operativ më i përdorur online

Sistemi operativ i Google ka tejkaluar Redmond i përdorur në broëser. Pesë vite më parë ishte 2,4%

Androit është sistemi operativ më i përdorur tek utentët që lidhen me internet nga smartphone-t, tablet-at, laptop-et dhe kompjuterat desktop. Lajmi u dha nga StatCounter, e cila shënoi kështu fundin e erës së Microsoft Windows si software-i më i përdorur për këtë qëllim. Kjo e dhënë mat dispozitivat që janë në gjendje të lidhen në internet dhe bazohet tek informacionet e transmetuara nga broëser-at gjatë navigimit në internet, dhe përjashton çdo objekt offline apo që nuk përdoret. Edhe të dhënat relative për sistemet e Apple e konfirmojnë: iOS dhe OS X të shtepisë së Cupertino janë të kuotuara, së bashku, me 18,29% por në fillim të vitit 2013 përdoruesit e iPhone dhe iPad aktivë në internet kishin kaluar ato të kompjuterave laptop dhe desktop, dhe tani janë thuajse trefishi.

Author

Shkruaj një koment

0 Komentet