Google përdor inteligjencën artificiale për të parashikuar rrezikun e sëmundjeve

Google ka sjellë një risi: parashikon sëmundjet e zemrës duke përorur inteligjencën artificiale. Google e ka përpunuar atë në bazë të analizës së pjesës së brendshme të syrit dhe duke përdorur inteligjencën artificiale. Me një aparat fotografik dhe një mikroskop, mjekët mund të mbledhin të dhëna të tilla si presioni i gjakut, mosha dhe nëse subjekti është një duhanpirës i përhershëm. Kështu softëre vepron duke parashikuar nëse pacienti ka rrezik për një sulm në zemër. Deri më tani janë marrë një sërë të dhënash nga 300.000 pacientë dhe janë zbuluar deri në 70% të rasteve.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet