Izraeli prodhon çokollatën për diabetikët

Startupi izraelit A1C Foods ka prodhuar çokollata dhe akullore që kompania thotë se nuk ndikon në nivelin e sheqerit në gjak. Në vend të zëvendësimit të sheqerit të vërtetë me ëmbëltues artificial, një zëdhënëse për A1C tha se trajtimet e kompanisë janë bërë me përbërës tradicionalë si mielli dhe sheqeri, me shtimin e një “formulimi” që ul indeksin e tyre të glicemisë, nivelin e glukozës në gjak.

Kompania u themelua nga Ran Hirsch, një avokat dhe sipërmarrës, vajza e të cilit u diagnostikua me diabet, në bashkëpunim me Mariel Glandt, një mjeke endokrinologe që e trajtoi atë. Hirsch tha se kur ai e mori vajzën e vet për të parë Glandt, mjeku i udhëzoi asaj për të eliminuar karbohidratet nga dieta e saj dhe më pas i ofroi një një copë çokollate.

Glandt zhvilloi çokollatën e veçantë në kuzhinën e shtëpisë së tij, ndërsa ëndrra e tij ishte ta fuste në prodhim. Kështu lindi dhe partneriteti në biznes midis mjekut dhe avokatit.

Të dy themeluan A1C Foods në 2016. Me qendër në Ramat Gan, në zonën më të madhe metropolitane të Tel Avivit, A1C Foods zhvillon formulime dhe teknologji për të krijuar ushqime që janë të ulëta në karbohidrate dhe indeks glicemicisë.

“Ne morëm disa copë çokollatash derisa arritëm të ishim në gjendje të izolonim karakteristikat specifike të substancave specifike, t’i manipulonim ata për të ulur indeksin e glicemisë ose ndikimin që ka në nivelet e sheqerit në gjak”, shpjegoi Hirsch. “Është një formulë që është e ngjashme me një ilaç, dhe për këtë arsye ne mund ta patentojmë atë. Ne kemi paraqitur tashmë kërkesa paraprake për një patentë, “tha ai.

Hirsch tha se kompania është në procesin e rritjes së një raundi investimesh prej 2 milionë dollarësh. A1C nuk po synon vetëm tregun diabetik dhe po përqëndrohet në zhvillimin e një linje versionesh të shëndetshme të ushqimeve popullore “junk”.

“Ne u përqëndruam në uljen e karbohidrateve dhe përmbajtjen e sheqerit dhe ne nuk e kuptuam se produktet tona janë gjithashtu të pasura me proteina,” tha ai. “Të gjithë e kuptojnë se sheqeri i ulët është e ardhmja.” Kompania po bashkëpunon me kuzhinierët lokalë për të zhvilluar një linjë akulloreje me indeks të ulët të glicemisë, si dhe një linjë të picës, pastave dhe bukës.

Author

Shkruaj një koment

0 Komentet