Konfirmohet në hapësirë natyra e dyfishtë e dritës

Është konfirmuar në hapësirë natyra e dyfishtë e dritës, për të qenë në të njëjtën kohë një valë dhe një grimcë. Rezultati i publikuar në revistën Shkenca e Avancuar, erdhi për shkak të bashkëpunimit mes Agjencisë Italiane Space (ASI) dhe Universitetit te Padovas. Ky nuk është një rezultat teorik, por testimi për komunikimet satelitore kuantike të ardhshme. "Kjo është një arritje e madhe për kërkimet italiane dhe na ndihmon për të hyrë në misteret dhe për të mësuar më shumë në lidhje me sjelljen e dritës", tha presidenti i ASI-t, Roberto Battiston. "Ne kemi konfirmuar një nga supozimet e teorisë kuantike, domethënë se drita ka natyrë të dyfishtë valë-grimcë", shtoi.

Me këtë eksperiment Italia konfirmon rolin e saj të lartë të nivelit në zhvillimin e komunikimeve kuantike. Zhvillimi i kësaj fushe të re të kërkimit sapo ka filluar dhe ka bërë që vendet e tjera të investojnë shumë në këto drejtim. Në vendet e para janë Kina, Japonia, Gjermania, Kanadaja, Singapori dhe Austria.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet