Sot solstiku dimëror, dita më e shkurtër e vitit

Sot është dita më e shkurtër e vitit pasi data 21 dhjetor shënon solstikun dimëror. Kjo datë shënon çasti kohor të vitit në të cilin boshti tokësor arrin pjerrësinë më të madhe dhe më të vogël ndaj diellit. Nata sonte do të jetë më e gjatë ndërsa dita më e shkurtër. Një dhuratë për të gjithë dembelët për të cilët dita do të kalojë shpejt, ndërsa do të kenë mundësi të flenë më shumë gjumë. Nata e sotme gjithashtu do të ofrojë një shi meteorësh.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet