Soyuz, ulje urgjente në tokë. Probleme njëri nga motorrët e anijes kozmike

Problemi në njërin nga motorrët vetëm pak pas lëshimit nga stacioni Baikonur në Kazakistan, ka detyruar ekujpazhin e anijes kozmike Soyuz të kryejë një ulje urgjente. Anija ruse duhej të mbërrinte në stacionih hapësinor ndërkombëtar, ku dy pjestarët e ekjupazhit, kozmonauti rus Alexey Ovchinin dhe ai amerikan Nich Hague, do të duhej të qëndronin gjatë gjysmës së vitit.

Agjencia Hapësinore Ndërkombëtare Nasa, ka konfirmuar se “ulja urgjente është arritur të kryehet me sukses dhe se skuadrat e ndihmës së shpejtë janë në kontakt me dy kozmonautët. Doktorët kanë mbërritur menjëherë në vendin e ngjarjes dhe kanë deklaruar se ekujpazhi është në gjendje të mirë shëndetsore.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet