Uber hakeron të dhënat e 57 milionë përdoruesve

Aplikacioni Uber ka fshehur për më shumë se një vit se ai ka qenë duke hakeruar të dhënat e 57 milionë përdoruesve në mbarë botën, duke përfshirë 600,000 shoferë. Për të mos bërë të njohur lajmin kompania ka shpërblyer për më shumë se 100.000$ përdoruesit në botë. Emrat, emailet dhe numrat e telefonit të përdoruesve u hakeruan, përveç numrave të licencave të shoferëve. Në bazë të hetimeve të jashtme, tha Uber, numrat e kartave të kreditit dhe llogarive bankare, numrat e sigurimeve dhe datat e lindjes së përdoruesve nuk mund të hakeroheshin

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet