Zhytja e parë e sondës Cassini në unazën e Saturnit

Nasa sapo ka publikuar një video ku shfaqen pamjet e Saturnit, të filmuara nga sonda Cassini, gjatë zhytjes së saj të parë ndërmjet atmosferës së planetit dhe unazës më të brendshme të tij. Videoja tregon rreth nje orë vëzhgime teksa Cassini spostohet drejt polit të juhgut të Saturnit. Pamjet e kalimit të saj të parë kanë qenë të shkelqyera, por impostimet e fotokameras nuk ishin në lartësinë e duhur. Sipas ekspërteve të Nasa këto pamje priten të përmirësohen në një tjetër kalim, atë të datës 28 qershor, në mënyrë që të mund të kemi pamje akoma më të mira.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet